Speciální grilovací nářadí - nutnost, nebo móda?

Voňavé párečky, šťavnaté plátky masa, křupavá zelenina a neodolatelná vůně linoucí se z grilu, to bývá realita letních dní. Ale co když je potřeba pochoutky vyndat, nebo jen otočit? Je možno použít to, co je po ruce, například příborovou vidličku, ale může to skončit neslavně a kousek jídla na zemi je to nejmenší.




Takto nějak si představujeme ideálně strávený letní večer. Dobře navržené grilovací nářadí je potom tím rozdílovým faktorem, který brání příjemnému večeru, aby se obrátil v naprosté fiasko. foro: pexels.com

Improvizaci raději ne

Poradit si v každé situaci je vynikající, ale ne vždy z toho vyjde to nejlepší. Vezměme si tu vidličku, co vše se může stát. Už jen to, že k otočení třeba zrovna plátku masa, je nutno barbarsky do něj nástroj zapíchnout, je taková malá tragédie. Vždyť vzniknou nejméně tři otvory, kterými budeme přicházet o šťávu. To samé při přendavání na talíř, nebo tác, pokud se nepoužijí rovnou dvě vidličky. Velké riziko, že jídlo skončí na zemi. A co teprve bezpečnost. Je snadné přijít k popálenině, když si vezmeme v úvahu délku tohoto jídelního nástroje a i to, že je většinou celokovový.

 grilovací nářadí

Nejjednodušší sada grilovacího nářadí obsahuje kleště a obracečku. Dalšími praktickými pomůckami, které se do základu dají zařadit, je štětec, vidlice na maso a nůž. foto: Homeware.cz


Co tedy použít?

Na tuhle otázku je docela snadná odpověď. Tak jak na práci mají být odborníci, tak i na grilování je nejlepší použít k tomu určené náčiní. Na výběr je opravdu velké množství jak tvarů, tak výrobců. Lze jej sehnat jednotlivě, ale i celé sady v praktických kufřících.

Co by nemělo chybět?

Základem jsou kleště, nebo kuchařská pinzeta, pomůcka se kterou se pokrm dá otočit bez napichování a díky jistotě při uchopení je minimální riziko, že kousek upadne. Své uplatnění jistě najde i obracečka, tak ideální na podebrání burgeru nebo třeba grilované zeleniny. A praktický štětec na potírání marinádou se také neztratí. Navíc všechno náčiní má určitou délku rukojeti, takže prsty jsou v bezpečné vzdálenosti od žhavých uhlíků, nebo plynových hořáků. A to nezmiňuji velmi praktické háčky nebo otvory na zavěšení, takže je vše stále pěkně po ruce.

Co říci na závěr?

Ano, vidlička je dobrá, když není nic jiného po ruce, ale s grilovacím náčiním, budete za profíka a navíc je to bezpečnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat