Typy nožů a rozdílné způsoby výroby Zwilling J. A. Henckels

Tento článek přináší více informací, než jenom recenzi. Cílem článku je postihnout vše, co potřebujete vědět o kvalitních nožích. Níže najdete podrobné recenze našich oblíbených sérií nožů značky Henckels, kde se vedle jiných kritérií zmiňuje design, ostrost, materiál a trvanlivost.


Níže jsou vysvětleny různé typy nožů a jejich použití, rozdíl mezi značkou Zwilling a Henckels International, rozdíly ve vzhledu a rozdíly v kvalitě mezi kovaným a lisovaným nožem.



A co je nejdůležitější, také se zmiňujeme o tom, jak se starat o nože.

Historie značky Zwilling J. A. Henckels

Věděli jste, že Zwilling je jedna z nejstarších obchodních značek na světě?

Historie tohoto symbolu se datuje až do roku 1731. Johann Peter Henckels, místní výrobce nožů zaregistroval logo jako svou ochrannou známku u cechu Cutling v městě Solingen, také známo jako "Město čepelí". Je to město, kde působí světově nejlepší a nejznámější výrobci mečů, nožů, nůžek a holicích strojků.

"Zwilling", což znamená "dvojče", je také německé slovo pro astrologické znamení Blíženců. Současné logo značky se používá od roku 1969, po několika změnách původního loga.

Téměř po 300 letech je Zwilling symbol a jméno uznávané po celém světě. Díky kvalitě, kterou si udržuje po staletí a inovací výrobě nožů, jsou nože od firmy J. A. Henckels jedním z nejlepších a nejspolehlivějších nožů pro profesionální kuchaře, gurmány a hobby kuchaře.

Rozdíly Zwilling J. A. Henckels a Henckels International

Nůž může být kovaný z jednoho kusu kovu. Nebo může být vylisován z velkého "listu" oceli. Rozdíly ve výrobních metodách mají za následek rozdílné charakteristiky nožů a pochopitelně se podle toho odvíjí i vaše zkušenosti s krájením.

Jak rozlišit kovaný a lisovaný nůž? A který typ nože je pro vás, kuchaře lepší? Je prvenství kovaných nožů mýtem nebo skutečností?

Přečtěte si porovnání mezi kovanými a lisovanými noži.

Typy kuchyňských nožů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč je tolik nožů v standardní kuchyňské sadě Henckels?

Technicky, můžete použít stejný nůž k nakrájení dýně, a později s tímto nožem nakrájíte steak, aniž by se to stalo katastrofou, pokud máte trpělivost a jistou zručnost.

Proč byste nemohli mít ostré a přesné řezy s minimálním úsilím? Vaše jídlo může být nakrájeno nebo nasekáno tak, tak aby jídlo mělo závěrečnou chuť, chuť, vůni, kvalitu a vypadalo esteticky.

Bez ohledu na všechny rozdíly, někdy se může jednat pouze o malou změnu, jakou může být změna hrotu nože, ostří nebo rukojeť nože.

To je důvod, proč existuje mnoho druhů nožů. Naučte se, jak je od sebe rozpoznat a k čemu jsou různé typy kuchyňských nožů.

Typy střenek

Při výběru nože většina z nás myslí na ostří. Máme tendenci se více starat o to, jak ostré / silné / silné ostří je, a zda je rovné nebo zoubkované.

Ale čepel si také zaslouží hodně pozornosti!

Existuje spousta různých druhů čepelí, které jsou roztříděny hlavně podle jejich tvaru. Dovolte mi vám představit dva nejoblíbenější typy čepelí v kuchyňských nožích.

Plná čepel je čepel, která probíhá celou rukojetí, jak z hlediska délky, tak i šířky.

Částečná čepel je čepel, která neprobíhá celou rukojetí. Existují různé typy částečných čepelí: poloviční čepel, která se rozprostírá do poloviny délky rukojeti, STICK čepel, která probíhá rukojetí, ale je úzká, nebo zužující se čepel, jejíž šířka se zmenšuje ke konci rukojeti.

Částečnou čepel lze obvykle vidět u cenově nižších nožů, protože jsou menší a vyžadují méně materiálu. Nože s těmito čepelemi jsou obvykle méně trvanlivé - mají tendenci se zlomit v místě kde se spojuje čepel a rukojeť čepele. Velmi často se čepel a rukojeť rozpadají po několika letech běžného použití.

Nože s plnou čepelí jsou téměř nutností u značkových nožů. Jsou pevnější, těžší a mohou vydržet náročnější použití. Plná čepel nabízí lepší páku a vyváženost nože, což přispěje k lepšímu řezání. Vzhledem k tomu, že to vyžadují více materiálu, jsou tyto nože obvykle dražší.

Jaký druh čepele je lepší?

Jak se zdá se, nože s plnou čepelí jsou tou správnou volbou. Jsou nutné tam, pokud chcete, aby vaše často používané nože vydržely dlouho.

Jedinou situací, kdy nože s částečnou čepelí mohou být lepší volbou, je situace, když chcete krájet nebo sekat bylinky tak měkké, jako je TOFU. Jinak nože s plnou čepelí jsou vždy lepší volbou.

Žádné komentáře:

Okomentovat