Recenze na vybrané nože Zwilling J.A. Henckels

Níže je uveden přehled třech nejlepších sad kuchyňských nožů J.A. Henckels: do kuchyně, na steaky a na sýry.




Recenzované sady:

18-dílná sada J.A. Henckels International Forged Premio
8-dílná sada steakových nožů J.A. Henckels v dárkové krabičce
5-dílná sýrová sada JA Henckels International

18-dílná sada J.A. Henckels International Forged Premio

Jedná se o jednu z větších sadů nožů nabízených firmou J.A. Henckels International. Jméno a logo najdete na čepeli na konci rukojeti.

Plusy

  • Chirurgicky ostrý
  • Robustní, dobře vyvážený
  • Odolný
  • Plná sada nožů pro všechny účely
  • Další otvory pro další nože
  • Doživotní záruka

Mínusy

  • Na dřevěném bloku je těžké zjistit, který z nich je který
Co je v sadě: tato sada obsahuje kuchařský nůž, 2 běžné nože (jeden hladký, jeden zoubkovaný), nůž na loupání, nůž s dírkovaným ostřím, vykosťovací nůž a nůž na chleba. Jsou to všechny nože, které potřebujete pro příležitostné i komplikované řezání a krájení v kuchyni. Dodává se také s 8 steakovými noži, nůžkami, ocílkou na ostření a elegantní blokem z tvrdého dřeva.

17 nožů je celkem namačkáno v dřevěném bloku. Kvůli velkému počtu nožů je velmi těžké si rychle vybrat ten správný nůž. Podle rukojeti je bohužel nerozeznám!

Rukojeť: Všechny nože mají čepel probíhající syntetickou rukojetí, která je ukotvena 3 nýty. Zadní část rukojeti má kovovou „zátku“, která pomáhá zajistit rukojeť a čepel. Je krásná a dá se lehce uchopit.

Hmotnost a vyvážení: Všechny nože, s výjimkou steakových nožů, jsou kované. Jsou těžší než většina lisovaných nožů stejné délky.

Výsledkem je, že se zdají být těžší a mohou rychleji unavit vaše ruce. Ale tloušťka také znamená, že při krájení pevných předmětů se nikdy neohnou. Díky přesnému řezání ve skutečnosti patří k nejlepším sadám nožům J.A. Henckels. Záštita ve středu nože také pomáhá zvýšit vyváženost a přesnost nožem, je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

Trvanlivost: Kované nože jsou známé svou trvanlivostí. Jsou vyráběny z vysoce kvalitní oceli dovážené z Německa. Pokud s nimi zacházíte dobře, obvykle vydrží desítky let.

Ostrost: Typické pro všechny kuchyňské nože J.A. Henckels je to, že jsou chirurgicky ostrými po vyndání z krabice. Některé uživatele šokovalo, jak lehce se s těmito noži řeže. Je však možné, že je budete muset jednou za několik dní nabrousit nebo naostřit, aby si zachovaly schopnost řezu, jako když nůž prochází máslem.

Čištění: Díky záštitě uprostřed nože, která odděluje čepel od rukojeti, se tyto nože čistí velmi snadno. Nejlepší je co nejdříve po použití umýt a otřít do sucha - dokonce i vysoce kvalitní nerezová ocel je stále náchylná k otupění a dokonce i korozi, pokud je špinavá.

Závěr:

Celkově je vše pravda, co se píše o těchto nožích JA Henckels.

Jsou určeny kuchařům, kteří chtějí kvalitní nože, aby zvýšil rychlost a přesnost přípravných prací, aby se mohli zaměřit na výrobu lahodných a oku-příjemných pokrmů, jak jim to jejich kreativita dovoluje. Sada 8 jednotných steakových nožů je vhodná pro rodiny a posezení s přáteli.

Tato sada není nejdražší, zvážíme-li všechny věci, ale je to velmi všestranná sada mezi sady nožů Henckels.

8-dílná sada steakových nožů J.A. Henckels v dárkové krabičce

Vysoce kvalitní, nádherně vypadající a nesoucí značku Zwilling J.A. Henckels, tato sada 8kusů steakových nožů bude skvělým dárkem pro vaši rodinu nebo přátele.

Klady 


  • Chirurgicky ostrý
  • Robustní, dobře vyvážený
  • Odolný
  • Plná sada nožů pro všechny účely
  • Doživotní záruka

Nevýhody


  • V dřevěném bloku je těžké zjistit, který z nich je který
Sada nožů je dodávána v krásné kazetě z růžového dřeva s hlubokou kaštanovou mahagonovou úpravou a dobře známým logem Zwilling. Víko má mosaznou sponu, skoro to vypadá jako šperkovnice, jenom je užší.

Uvnitř kazety je 8 elegantních kovových steakových nožů, každý má na čepeli vyraženou značku a logo. Jsou vyráběny ve Španělsko pomocí speciálního složení nerezové oceli, jsou nejenom velmi odolné, ale také pěkně lesklé.

Každý z nožů je z jednoho kusu, s tenkou, elegantní rukojetí, která spojuje čepel bez švů. To výrazně zvyšuje robustnost nože. To také znamená, že tyto nože se snadno čistí. Ve skutečnosti se vždy doporučuje je ručně umývat, jsou naprosto bezpečné v myčce nádobí.

Jsou extrémně ostré se zoubky na okrajích. Zaoblený design jim umožňuje bez námahy rozkrájet nejtužší maso, takže na povrchu zůstává velmi málo viditelného vlákna. Pokud si pořídíte tyto nože po té, když jste předtím používali obyčejné nože, uvědomíte si, že veškerý boj, který jste vedli se steaky, je nyní bezpředmětný!

5-dílná sýrová sada JA Henckels International

J.A. Henckels nabízí širokou škálu sýrových nožů, a tato pětidílná sada mezinárodní produkce je jednou z nejpopulárnějších.

Není divu, je také cenově nejdostupnější sadou. To ale neznamená, že se jedná o kompromis mezi cenou a kvalitou. Ve skutečnosti si myslím, že je to nejlepší sada nožů od J.A. Henckels, kterou si můžete koupit.

Tato sada nožů obsahuje široký nůž, tenký nůž, špičatý nůž, nůž - vidličku s dvěma rameny a dřevěnou kazetu.

Klady

  • Pěkně vypadající
  • Kvalitní čepele
  • Cenově dostupný
  • Krájí všechny druhy sýra

Nevýhody

  • Malé prkénko
  • Lehké rukojeti

Všechny nože jsou opatřeny tlustými čepelemi z nerezavějící oceli, a jsou opatřeny logem J.A. Henckels International. Všechny jsou velmi ostré, tak jak je to typické pro všechny nože Henckels. Nejsou pro chirurgické účely, ale naprosto jsou vyhovující pro čistý řez sýra.

Rukojeti jsou vyrobeny ze dřeva. Jsou bezpečně připevněny k nožům, jsou velmi ergonomické a snadno se uchopí. Myslel jsem, že by bylo hezčí, kdybych tu váhu dřeva cítil trochu více v ruce, ale nestěžuji si na to.

Jak je vidět na obrázku, tato sada také obsahuje obdélníkové dřevěné prkénko na krájení. Je pevné, robustní, krásné a co je nejdůležitější, dobře se na něm krájí.

Všimněte si však, že je ale poměrně malé a bude se hodit pravděpodobně na velký kus nebo na dva středně velké kusy sýra. Je ideální pro rodinné využití nebo pro malou party. Nicméně pokud máte hodně sýra ke zpracování, možná budete potřebovat větší prkénko.

Sada nožů neobsahuje žádné instrukce, takže jsem napsal stručný návod, na co je který nůž. Podívejte se na to!


Žádné komentáře:

Okomentovat